هفته دفاع مقدس
سلام بر آنهایی که از نفس افتادند تا ما از نفس نیفتیم، قامت راست کردند تا ما قامت خم نکنیم، به خاک افتادند تا ما به خاک نیفتیم سلام بر آنهایی که رفتند تا بمانند و نماندند تا بمیرند. سلام بر شهدا! …
مدرسه علمیه بقیع
سلام بر آنهایی که از نفس افتادند تا ما از نفس نیفتیم، قامت راست کردند تا ما قامت خم نکنیم، به خاک افتادند تا ما به خاک نیفتیم سلام بر آنهایی که رفتند تا بمانند و نماندند تا بمیرند. سلام بر شهدا! …
مدرسه علمیه بقیع
مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان در مدرسه علمیه بقیع به مدت سه شب در حال برگزاری است
به گزارش رابط خبری مدرسه علمیه بقیع: مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش به مدت سه شب با حضور مسئولان، اساتید و طلاب به همراه خانواده هایشان در حیاط مدرسه 11 و 12 و 13 شهریور برگزار گردید.
در آغاز برنامه آیاتی چند از کلام الله آسمانی توسط آقای پناهی و امیر علی رهنما قرائت شد.
سپس حجت الاسلام و المسلمین دکترذبیح الله باقری، استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین علیه السلام و با اشاره به اهمیت شناخت و معرفت نسبت به عوامل قیام آن حضرت بیان داشت: در پاسخ به چرایی قیام امام حسین علیه السلام پاسخ های بسیاری داده شده است که برخی مثبت و در مسیر تفکرات امام حسین علیه السلام است و برخی هم منفی که تلاش کردند مفاهیم قیام امام حسین علیه السلام را از حقیقت خود منحرف کنند .
وی با تاکید بر بیان امام حسین علیه السلام که من انقلاب کردم نه برای ایجاد فساد و شرارت بلکه برای ایجاد خیر و اصلاح امور، ادامه داد: یعنی اگر صلاحیت اصلاح در جامعه باشد من خروج نمی کنم. صرف عادی زندگی کردن به مفهوم در مسیر صحیح حرکت بودن نیست و اگر کسی زندگی عادی را به سوی مسیر صحیح و صلاح جهت دهد آیا باید بگوییم که به سوی غیر صلاح حرکت کرده است؟ انقلاب حسین علیه السلام برای منافع شخصی نبود.
ایشان افزود: پیامبر اکرم صلوات الله علیه در زمان خود بر علیه اوضاع اجتماعی خروج کرد چون در جامعه جهل حاکم بود جهل یعنی ندانستن که جهل علمی است و به دانایی عمل نکردن که جهل عملی است. آیا پیامبر صلوات الله علیه که در زمان خود انقلاب کرد موفق شد؟ خیر، چون جهل عملی سایه اش تا ظهور حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف گسترده است. برای همین است که اسلام در اوایل ظهورش غریبانه بود و در آخر هم به غریبی باز خواهد گشت. چون مردم در حالیکه می دانند و علم دارند به قرآن عمل نمی کنند.
وی گفت: امام حسین علیه السلام می فرمایند: آیا نمی بینید که به مفاد قرآن و احادیث رسول الله عمل نمی شود، منظور از نمی بینید یعنی که عمل نمی کنید.
برای رفع این آسیب قرآن کریم یک راهکار می دهد،«تواصوا بالصبر و تواصوا بالحق» یعنی با مهربانی به یکدیگر تذکر بدهید از روی دلسوزی و علاقه به رشد و پیشرفت دیگری، همدیگر را به خوبیها دعوت کنیم. با بد اخلاقی و انتقامجویی این کار را نکنید. هم مطلب خوب بگویید و هم خوب بیان کنید.
در ادامه برنامه سید صادق عبادی از مادحین استان البرز به ذکر مصائب اهل بیت علیهم السلام پرداختند.
در این مراسم با هدف مشارکت فرهنگی کودکان در اقامه ی عزای حسینی پرچم های مشکی مزین به نام آل الله علیهم السلام به آنان تقدیم و با ایستادن منظم در بخش های مختلف در این آیین همراهی نموده ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی در همه ی ابعاد با اطعام بیرون بر، مراسم پایان می یابد.
????????
?? تصاویر جانسوز شبیه سازی لحظه وداع امام حسین با اهل خیمه ها:
??حضرت زینب(س) و حضرت رقیه(س) درظهر عاشورا??
??مدرسه علمیه بقیع
?امشب شهادتنامهی عشاق امضا میشود/ فردا ز خون عاشقان این دشت دریا میشود
?امشب کنار یکدگر بنشسته آل مصطفی/ فردا پریشان جمعشان چون قلب زهرا میشود
✨امشب صدای خواندن قرآن به گوش آید ولی/ فردا صدای الامان زین دشت برپا میشود
?امشب کنار مادرش لبتشنه اصغر خفته است/ فردا خدایا بسترش آغوش صحرا میشود
?امشب که جمع کودکان در خواب ناز آسودهاند/ فردا به زیر خارها گمگشته پیدا میشود
?امشب رقیه حلقهی زرین اگر دارد به گوش/ فردا دریغ این گوشوار از گوش او وا میشود
?امشب به خیل تشنگان عباس باشد پاسبان/ فردا کنار علقمه بی دست سقا میشود
?امشب بُوَد جای علی آغوش گرم مادرش/ فردا چو گلها پیکرش پامال اعدا میشود
?امشب گرفته در میان، اصحاب، ثارالله را/ فردا عزیز فاطمه بی یار و تنها میشود
?امشب به دست شاه دین باشد سلیمانی نگین/ فردا به دست ساربان این حلقه یغما میشود
?امشب سر سرّ خدا بر دامن زینب بُوَد/ فردا انیس خولی و دیر نصارا میشود
⛓ترسم زمین و آسمان زیر و زبر گردد “حسان"/ فردا اسارتنامهی زینب چو اجرا میشود
?حجت الاسلام میرباقری
#روضه_شب_عاشورا
مدرسه علمیه بقیع
لبتشنه هست و یار ندارد خدا! حسین
گشتهاست در میانهی صحرا رها؛ حسین
یک روزگار دوش نبی جای او نبود؟
افتاده زیر تیغ عدو پس چرا حسین؟!
این حجمِ از مصیبت او ناشنیدنی است
از کوفیان کشیده خدایا چهها حسین!
آتش گرفت از غم تنهاییاش ولی
میسوخت از گدازهی «ادرک اخا» حسین
بر سینهاش نشسته عدویش ولی نخواند
در زیر لب قسم به خدا جز دعا حسین
با آنکه خسته هست ولی باز میزند
در زیر تیغ و خنجر او دست و پا حسین
لبخند میزند که مگر منصرف شود
دارد از این بلا و ستمها رضا؛ حسین
خواهر چگونه دل ز برادر جدا کند؟
زینب وداع میکند از دور با حسین
میگفت زینبش ز بلندای تلّ بلند
از ابتدای حادثه تا انتها «حسین»
پیچیده در زمان و مکان؛ شهر و روستا
امشب نوای ما همه «لبیک یا حسین»
در تنگنای حادثهها دست ما بگیر!
ای کشتی نشسته به دلهای ما؛ حسین…
#شب_دهم
#حضرت_اباعبدالله_الحسین_علیه_السلام
مدرسه علمیه بقیع
اَلسّلامُ عَلیک یا أبَاالْفَضْلِ الْعَبّاسَ
▪️مِثْلِ عبّٰـاسْ كَسْي هَسْت دِلٰاوَر بٰاشَد
▪️بٰاْ هَمـِهْ تِشْنِگي اَشْ يٰادِ بَـرٰادَر بٰاشَد
▪️مِثْلِ عَبّٰاسْ كَسيْ هَسْت كِهْ سَقّٰا بٰاشَد
▪️جِگَرِ سُوخْتِــه اشْ حَسـْرَتِ دَريٰا بٰاشَد
▪️مِثْلِ عَبـّٰاسْ كَسْيْ هَسْتْ اَبٰابيلْ شَوَد
▪️بٰالُ و پَر سُوخْتِه ، هَمْسٰايِه جِبْريلْ شَوَد
▪️هيچ كَس مِثْلِ اَباالْفَضْلِ وَفٰادٰار نَبُود
▪️لٰايِقِ تَشْنِگيُ و اِسْمِ عَلَمْـــــدٰار نَبُود
▪️هَركَسْي خْوٰاست كِهْ فَردٰا بِه شَفٰاعَتْ بِرِسد
▪️يٰا اَباالْفَضْلِ بِگُوييد بِه سَلٰامَتْ بِرِسَد
مدرسه علمیه بقیع
▪️قدم هایت که حسینی شد، ناگریز راهت زینبی می شود و باید هر چه داری تقدیم کنی…
تقدیم راه امام زمانت…
مدرسه علمیه بقیه
…محرّم و صفر است که اسلام را نگه داشته است. فداکاری سید الشهدا- سلام الله علیه- است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است
صحیفه امام، ج15، ص: 330
چرا باید حادثه عاشورا را گرامی بداریم؟؟
خاطره حادثه را که غریبه ۱۴ قرن پیش رخ داده است، چرا باید زنده کرد؟ این رویداد، ماجرای تاریخی بوده که زمان آن گذشته است؛تلخ یا شیرین،هر چه بوده تمام شده است. چرا باید پس از گذشت نزدیک به ۱۴قرن، یاد آن را زنده نگه داریم و به پاسداشت آن مجالسی برپا کنیم؟
در پاسخ این پرسش می توان گفت: حوادث گذشته هر جامعهای میتواند در سرنوشت و آینده آن آثار عظیمی برجای گذارد؛ اگرچه حوادث تاریخی، عیناً تکرار نمی شود در جامعهشناسی ثابت شده است که جهات مشترک فراوانی میان رخدادها وجود دارد؛ از این رو میتوان از حوادث گذشته به نحوی در مواجهه با رخدادهای آینده بهره برد.
چنانکه قرآن کریم پس از نقل داستانهای پیامبران و اقوام گذشته می فرماید:
لقد کان فی قصصهم عبره لاولی الباب؛ در قصهها و داستانهای آنان برای صاحبان عقل و خرد عبرتی است.
یعنی احوال پیشینیان را بررسی کنید تا در یابید چه نقاط قوتی در کار آنان بوده است و شما نیز آنها را به کار گیرید و نیز ضعف های آنان را ببینید از تکرار آنها بپرهیزید تجدید آن خاطره ها در واقع، نوعی بازسازی آن وقایع است تا مردم از آنها بهره گیرند. اگر واقعه تاریخی در جای خود منشا آثار و برکاتی بوده یادآور و بازسازی آن نیز میتواند مراتبی از آن برکات را در پی داشته باشد. افزون بر این درهمه جوامع مرسوم است که از پارهای وقایع گذشته یاد کرده آنها را ارج می نهند و بزرگ می شمارند؛ خواه واقع درباره اشخاصی باشد که در پیشرفت جامعه خود موثر بوده اند، نظیر دانشمندان و مخترعان، و خواه درباره کسانی که از جنبه سیاسی و اجتماعی، در رهایی ملت خود نقش آفریده و قهرمان ملی بوده اند. همه عقلای عالم برای این گونه شخصیتها آیینهای بزرگداشتی در نظر میگیرند. این امر یکی از مقدسترین خواسته های فطری انسان، که خداوند در نهاد همه انسانها قرار داده_ و از آن به(حس حق شناسی) تعبیر می کنیم_ استوار است. از این روی، همه انسانها بنا به سرشت خویش، می خواهند در برابر کسانی که به آنها خدمت کرده اند،حق شناسی و شکرگزاری کنند، آنان را به خاطر داشته باشند و به ایشان احترام بگذارند.
از آن گذشته، چنانچه یاد آن خاطره ها، در سعادت جامعه تاثیری داشته، می تواند در زمان بیان آنها عامل موثر دیگری باشد. در این صورت، گویا خود آن واقعه تجدید می شود. از آنجا که واقعه عاشورا، رویداد عظیمی در تاریخ اسلام بوده و نقش بسزایی در سعادت مسلمانان و روشن شدن راه هدایت آنان داشته است، این واقعه در نظر ما بسیار ارزشمند است. از این روی، بزرگداشت و بازسازی این واقعه و به خاطر آوردنش موجب می گردد تا بتوانیم از برکات آن در جامعه امروز نیز بهره گیریم. همانطور که اصل حادثه تاثیر شگرفی در جامعه آن روز داشته، خاطره و بازسازی آن نیز میتواند آثاری متناسب و آن داشته باشد.
برگرفته از کتاب آذرخش کربلا
آیت الله محمدتقی مصباح یزدی
مدرسه علمیه بقیع
دعای امام صادق علیه السلام برای زائران و عزاداران سید الشهداء علیه الصلوه و السلام:
…وَ ارحَمْ تِلكَ الخُدودَ الّتي تَقَلَّبُ عَلى قَبرِ أبي عَبدِ اللّه ِ عليه السلام ، وَ ارحَمْ تِلكَ الأعيُنَ الّتي جَرَت دُموعُها رَحمَةً لَنا ، وَ ارحَمْ تِلكَ القُلوبَ الّتي جَزِعَت وَ احتَرَقَت لَنا ، وَ ارحَمْ تِلكَ الصَّرخَةَ الّتي كانَت لَنا…
رحم نما و به آن گونه هایی که در پیشگاه ابی عبدالله حسین (علیه السلام) از این رو به آن رو می شوند
رحم بفرما و به آن دیدگانی که اشکهایش به خاطر دلسوزی و مهربانی نسبت به ما جاری شد
رحم بفرما و به آن قلبهایی که برای ما بیتابی نمود و آتش گرفت
رحم نما به آنهایی که در مصیبت ما فریاد و ناله میزنند…
[کامل الزیارات ص ۲۶۲]
ساعات پایانی ماه باشکوه ذی الحجه و آغاز ماه بی تمام ،بادلهره های توفیق پذیرش یک سلام به تنهاترین مسافراز حج ناتمام، ناخدای کشتی نجات ، بادبانها دراهتزازند وطنین صدای ملکوتی مسافر غریب خونین بال بر فراز همه ی سرزمینها وبر بلندای وجدان بشری ودر امتداد ارزوی انسان برای حاکمیت حق وعدل شنیده میشود .هل من ناصر ینصرنی …..انالغریب ……بینظیرترین سوال تاریخ ،همچنان درگلوی انسانها در همه جای زمان میپیچد ، پرچمهای مشگین فام ومنقش بنام سرخ حسین ع چون تکه ای از قلب برجانهاوبامها کشیده میشود ای مهربانترین عزیز شانه های نبی ص وای مظلوم ترین خون ریخته شده در تاریخ حیات وای ناجی هدایت بخش انسان وای برترین رمز عشق ،سر به مهرنام استانت به درگاه حضرت باری ، ادب وشکر ورضا، قوت وحلم ودعا،نصرو فتح وسلم وسلام اهل ایمان طلبیم ما پناهنده به نامیم حسین ع و همه منتظرحضرت مضطر ع،منتقم زاده ی حیدر به جوابت جان ما ودل ما سکنی بگیرد یابن حیدر…………. صل الله علیک یاابا عبدالله بابی انت وامی یا حسین
#مباهله ?روز مباهله گرامی باد? ?مباهله، سند عظمت اهل بیت علیهم السلام? جمعه ۲۴ مرداد روز ۲۴ ذیحجه ↩️1- روز عید بزرگ مباهله ↩️2- سالروز بخشش انگشتر در رکوع و نزول آیه ولایت"انما ولیکم.. “ (آیه 55 مائده) ↩️3- سالروز نزول آیه تطهیر و صدور حدیث شریف کساء در جریان مباهله ↩️4- سالروز نزول سوره مبارکه انسان (هل اتی) در شان پنج تن آل عبا علیهم السلام می باشد. ??این روز بزرگ به محضر قلب عالم امکان امام زمان ارواحنا له الفدا وشیعیان و دوستداران اهل بیت علیهم السلام و سرتاسر جهان تبریک و تهنیت باد ?? #اعمال_روز_مباهله ✨1-غسل ✨2-دورکعت نماز مثل نماز عید غدیر ✨3-خواندن دعای مباهله ✨4-هفتاد بار استغفار ✨5-صدقه دادن ✨6-زیارت امیرالمومنین ✨7-زیارت جامعه کبیره که از همه مناسب تر است….
رسم مباهله در میان اقوام و ادیان مختلف وجود داشت. و آن زمانی بود که تعصب و حق ناپذیری راه را بر استدلال می بست. آنگاه دو طرف، گفتگو را کنار می گذاشتند و دست به دعا بر می داشتند و از خدا می خواستند تا دروغگو را رسوا سازد عذابش را بر او نازل نماید.
مسیحیان نجران اگر چه در گفتگو مغلوب استدلال رسول خدا (ص) شدند اما از پذیرش حق رویگردان شدند. چنین بود که رسول خدا (ص) به فرمان خدا آنها را به مباهله دعوت نمود.
«فَمَنْ حآجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جآءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْنآءَنا وَ أَبْنآءَکُمْ وَ نِسآءَنا وَ نِسآءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلَی الْکاذِبین » «پس هر کس با تو درباره او (عیسی) پس از دانشی که بر تو آمده ستیز کند، پس بگو: بیایید فرزندان ما و فرزندان شما و زنان ما و زنان شما و جانهای ما و جانهای شما را بخوانیم سپس مباهله (دعا و زاری) کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار بدهیم» (آل عمران/61)
روز واقعه دیدند که رسول خدا (ص) همراه با 4 نفر دیگر به میعادگاه می آیند.
فاطمه آمد تا تأویل «نِسآءَنا» باشد. حسن و حسین (ع) آمدند تا مظهر « أَبْنآءَنا» باشند و علی (ع) آمد تا جان پیامبر (ص) و مظهر «أَنْفُسَنا» باشد.
اسقف نجران باد دیدن چهره نورانی پاکان روزگار پا پس کشید و گفت: «چهره هایی را میبینم که اگر از خدا بخواهند که کوه را از جای خود بکَند، کوه کنده میشود، با آنان مباهله نکنید که هلاک میشوید و تا روز قیامت یک نصرانی در روی زمین پیدا نمیشود»
عجب حال و هوایی دارد امشب میوه دل ششمین گوهر آسمان ولایت است که زمینی شده و جهان را مجذوب حرمتش کرده است.
آری امشب هفتمین بهار معطر بى خزان امامت از راه رسیده و آفتاب، چه بی صبرانه به قرص رویش لبخند مىزند و هم صدا با هلهله افلاکیان و هم دست با شادی زمینیان به شادی ایستاده است.
او همان هفتمین ستاره دنباله دار عشق در کهکشان امامت آل طه (ع) است که با آمدنش باید درهای نیاز را بست چرا که رحمتی بی نیاز به فریادرسی دل های مضطرب آمده است.
چشم زمین روشن باد که امشب خشم در پس نگاه کاظم (ع) پرده پوش خواهد شد!
زیارت جامعه کبیره
هم او که میراث دار گنجینه علم حجت ششم است و صبر و شکیبایى به پیش پایش به زانو در مىآمد.
باب الحوائجی که هیچ خواهش و تمنایی در آستانه کرامتش بى پاسخ نمیماند!
میلاد امام موسی کاظم (ع) است همان که ایران از عشقش، پیکر فرزندان بسیاری از نسل او را در آغوش کشیده و صدف مروارید فرزندان او گشته است:
خراسان، راضی است به تاجداری ” رضا (ع) ” در توس؛
شیراز ، به حمد نشسته از در آغوش کشیدن ” شاهچراغ (ع) ”
و اما قم ، غرق شفقت شده از میزبانی، دخترش ” معصومه (س) ” …صلوات بر امام کاظم (ع)
نماز امام موسی کاظم (ع)
امروز خورشید، ناب ترین بارقه های نورش را بر خاک می بارد به یمن قدوم هفتمین نشانه راستی که با زمینی شدنش الفبای نورانی صبر و تحمل را به رهروان هجی کرد و شاهد آن این حدیث است که از امام موسی کاظم (ع) نقل شده است : « لقمان به فرزندش فرمود: فرزندم! دنيا دريايى عميق است كه بسيارى در آن غرق شدند. پس بايد در اين دريا، كشتى ات تقواى الهى، بار آن ايمان، بادبانش توكل بر خدا، ناخدايش عقل، راهنمايش علم و سكانش (فرمانش) صبر باشد»
سال روز میلاد قله نشین صبر و ایمان، حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام بر دل های عاشقانش مبارک باد.
«مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِیٌّ مَولاه…»این ندای محمد(ص) است در هجدهم ذیالحجه سال دهم هجری که از ناحیهای میان مکه و مدینه هنوز هم به گوش میرسد؛ ناحیهای به نام «غدیرخم»، همانجا که دستان ولایت را بالا گرفت و «علی (ع)» را وصی خواند تا مفتاح امامت را به دستان او بسپرد و خط امامت را آغازگر باشد.
غدیرخم شاهد بزرگترین حماسه تاریخ اسلام شد و جاودانه ترین واقعه را برای امتداد رسالت به تصویر کشید.
زیارت امام علی در روز عید غدیر
نماز و دعای روز عید غدیر
حمد بر ولایت در روز عید غدیر و آداب عید غدیر
غدیر، تجلی خواست خداوند است و نشانگر دست های بلندی است که انسان خاکی را به افلاک و ملکوت متصل میکند.
امام رضا(علیه السلام) فرمودند:«کسى كه در روز (غدير) مؤمنى را ديدار كند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى كند و قبرش را توسعه مى دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زيارت مى كنند و او را به بهشت بشارت مى دهند».
آری غدیر، ریزش باران الطاف رحمانی بر گلزار جان های تشنه و ضمیرهای منتظر است تا با جریان امامت پیوند بخورند.
آهنگ جاودانگی جهان نواخته شد آن دم که دستی جانشینِ دست دیگر شد و مسیر رسالت به امامت منتهی گشت.
زیارت امین الله
اعمال روز عید غدیر
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
روزه روز غدير خم با روزه تمام عمر جهان برابر است. يعنى اگر انسانى هميشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگيرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عيد غدير است.
بدون شک واقعه غدیر نقشی سرنوشت ساز و بی بدیل در تعیین مسیر آینده اسلام داشته و دارد و جریانی است که تا ابد از خروش باز نخواهد ایستاد. واقعه ای است که در آن پیامبر اسلام (ص) مهمترین ماموریت خود را به انجام رساند و ولایت را پیش چشمان حاضران به تصویر کشید.
این عید بر مسلمین جهان مبارک باد
غدیـــر،
باید دستِ دلــم را
بہ دستانِ تــو برسانــد
تا بوے عید بگیـرد
عیدالله اکبــر?
غدیر یعنے تجدید بیعت با امام زمان(عج)
یعنے پاے کارِ شمــا ماندن
یعنے زندگے کردن برای علے و اولادِ علے ﷺ
یعنے تا تمـــامِ عمــر
سند دلهایمان را به نامتان بزنیم
یابنالحیــــدر …
حاضـران به غائبـان برسانند
یعنے غدیـر ?
در رگهـاے زمـان جریـان دارد
و به تمـام تاریخ خواهـد رسیـد
حتے به امروز
به تـو و تنهایےات
و زمیـن
عجیـب عطـر تو را کـم دارد?
کجایـے میـزبان غدیـر ؟?
#غدیر_عهدی_با_مهدی (عج)
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❤️ واقعا چقدر خداوند متعال، امیرالمومنین رو دوست داره…
❇️ شبی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به معراج میرن همراه با جبرئیل به سمت بالاترین طبقات آسمان حرکت میکنند..
تا آسمان هفتم که بالا میرن جبرئیل میگه ای پیامبر من دیگه بالاتر از این نمیتونم برم وگرنه بالهام میسوزه.
? حضرت به بالا رفتن ادامه میدن تا جایی که وارد دریاهایی از نور میشن به نزدیک ترین نقطه ممکن به پروردگار عالم میرسن…
بعد میبینن یه صدایی شبیه صدای امیرالمومین علی علیه السلام داره صحبت میکنه.
حضرت میپرسه خدایا آیا بجز من و تو، جانشینم علی هم اینجا هست؟
? خداوند متعال هم میفرماید: من نگاه کردم در عالم هستی و دیدم هیچ قلبی به اندازه #علی تو رو دوست نداره… برای همین “با صدای علی” باهات صحبت کردم که دلت آروم بگیره….
جاااانم به علی…..?
? الطرائف، ج 1 ، ص 155
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#فضیلت_امیرالمومنین_علی_ علیه_السلام
#مدرسه_علمیه_بقیع
ابن عباس می گوید:
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
علی علیه السلام نسبت به من به منزله خون من در بدنم است؛ هر کسی ولایت او را داشته باشد، رشد میکند (به کمال می رسد) و هر کس او را دوست داشته باشد، راهش روشن است (در صراط مستقیم است) و هرکس از او تبعیت کند نجات یابد.
آگاه باشید! علی علیه السلام چهارمین نفر از چهار نفر (ممتاز) اهل بهشت می باشد، آن ۴ نفر عبارتند از: من و علی علیه السلام و حسن علیه السلام و حسین علیه السلام .
غایة المرام: ۲۰۷،ح ۱۱.
نهج البلاغه حکمت ۲۶
امام علی علیه السلام
مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَيْئاً إِلَّا ظَهَرَ فِي فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِه
کسی که چیزی را دل پنهان نکرد جز آنکه در لغزش های زبان و رنگ رخسارش، آشکار خواهد گشت.
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
بخش چهارم خطبه غدیر: بلند کردن امیرالمومنین علیه السلام بدست رسول خداصلی الله علیه و آله
…مَعاشِرَالنّاسِ،هذا عَلِی أخی و وَصیی و واعی عِلْمی،و خَلیفَتی فی اُمَّتی عَلی من آمَنَ بی وَعَلی تَفْسیرِ کِتاب الله عَزّوَجَلَّ والدّاعی إِلَیْهِ وَالْعامِلُ بِمایَرْضاهُ والُْمحارِبُ لاَِعْدائهِ والْمُوالی عَلی طاعَتِهِ والنّاهی عَنْ مَعْصِیَتِهِ.إِنَّهُ خلیفةُ رَسول الله وَ أَمیرالمُومنین والْإمامُ الْهادی مِنَ الله، وقاتِلُ النّاکِثینَ والْقاسِطینَ والْمارِقینَ بِأَمْرِالله.یَقُولُ الله: (مایُبَدَّلُ الْقَولُ لدَی)….
هان مردمان! این علی است برادر و وصی و نگاهبان دانش من. و هموست جانشین من در میان امّت و بر گروندگان به من و بر تفسیر کتاب خدا که مردمان را به سوی او بخواند و به آن چه موجب خشنودی اوست عمل کند و با دشمنانش ستیز نماید. او پشتیبان فرمانبرداری خداوند و بازدارنده از نافرمانی او باشد. همانا اوست جانشین رسول الله و فرمانروای ایمانیان و پیشوای هدایتگر از سوی خدا و کسی که به فرمان خدا با پیمان شکنان، رویگردانان از راستی و درستی و به دررفتگان از دین پیکار کند. خداوند فرماید: «فرمان من دگرگوننخواهدشد.».
بِأَمْرِکَ یارَبِّ أَقولُ: اَلَّلهُمَّ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ (وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ) وَالْعَنْ مَنْ أَنْکَرَهُ وَاغْضِبْ عَلی مَنْ جَحَدَ حَقَّه
اللهمَّ إِنَّکَ أَنْزَلْتَ الْآیَةَ فی عَلِی وَلِیِّکَ عِنْدَتَبْیینِ ذالِکَ وَنَصْبِکَ إِیّاهُ لِهذَا الْیَوْمِ: (الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً)، (وَ مَنْ یَبْتَغِ غَیْرَالْإِسْلامِ دیناً فَلَنْ یُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ). اللهمَّ إِنِّی أُشْهِدُکَ أَنِّی قَدْ بَلَّغْتُ.
پروردگارا! اکنون به فرمان تو چنین می گویم: خداوندا! دوستداران او را دوست دار. و دشمنان او را دشمن دار. پشتیبانان او را پشتیبانی کن. یارانش را یاری نما. خودداری کنندگان از یاری اش را به خود رها کن. ناباورانش را از مهرت بران و بر آنان خشم خود را فرود آور.
معبودا! تو خود در هنگام برپاداشتن او و بیان ولایتش نازل فرمودی که: «امروز آیین شما را به کمال، و نعمت خود را بر شما به اتمام رساندم، و اسلام را به عنوان دین شما پسندیدم.» «و آن که به جز اسلام دینی را بجوید، از او پذیرفته نبوده، در جهان دیگر در شمار زیانکاران خواهد بود.» خداوندا، تو را گواه می گیرم که پیام تو را به مردمان رساندم….
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…أَلا إِنَّهُمْ أُمَناءُ الله فی خَلْقِهِ وَ حُکّامُهُ فی أَرْضِهِ. أَلاوَقَدْ أَدَّیْتُ.
أَلا وَقَدْ بَلَّغْتُ، أَلاوَقَدْ أَسْمَعْتُ، أَلاوَقَدْ أَوْضَحْتُ، أَلا وَ إِنَّ الله عَزَّوَجَلَّ قالَ وَ أَنَا قُلْتُ عَنِ الله عَزَّوَجَلَّ، أَلاإِنَّهُ لا «أَمیرَالْمُؤْمِنینَ» غَیْرَ أَخی هذا، أَلا لاتَحِلُّ إِمْرَةُ الْمُؤْمِنینَ بَعْدی لاَِحَدٍ غَیْرِهِ.
ثم قال: «ایهاالنَّاسُ، مَنْ اَوْلی بِکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ؟ قالوا: الله و رَسُولُهُ. فَقالَ: اَلا من کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلی مَوْلاهُ، اللهمَّ والِ مَنْ والاهُ و عادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْمَنْ نَصَرَهُ واخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ.
هان! بدانید که آنان امانتداران خداوند در میان آفریدگان و حاکمان او در زمین اویند.
هشدار که من وظیفه ی خود را ادا کردم. هشدار که من آن چه بر عهده ام بود ابلاغ کردم و به گوشتان رساندم و روشن نمودم. بدانید که این سخن خدا بود و من از سوی او سخن گفتم.
هشدار که هرگز به جز این برادرم کسی نباید امیرالمؤمنین خوانده شود. هشدار که پس از من امارت مؤمنان بری کسی جز او روا نباشد.
سپس فرمود: مردمان! کیست سزاوارتر از شما به شما؟ گفتند خداوند و پیامبر او! سپس فرمود آگاه باشید! آن که من سرپرست اویم، پس این علی سرپرست اوست! خداوندا دوست بدار آن را که سرپرستی او را بپذیرد و دشمن بدار هر آن که او را دشمن دارد و یاری کن یار او را؛ و تنها گذار آن را که او را تنها بگذارد…..
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…مَعاشِرَالنّاسِ،تَدَبَّرُوا الْقُرْآنَ وَافْهمُوا آیاتِهِ وانْظُرُوا إِلی مُحْکَماتِهِ وَلاتَتَّبِعوا مُتَشابِهَهُ،فَوَالله لَنْ یُبَیِّنَ لَکُمْ زواجِرَهُ وَلَنْ یُوضِحَ لَکُمْ تَفْسیرَهُ إِلاَّ الَّذی أَنَا آخِذٌ بِیَدِهِ وَمُصْعِدُهُ إِلی وَشائلٌ بِعَضُدِهِ(وَ رافِعُهُ بِیَدَی)وَ مُعْلِمُکُمْ:أَنَّ مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ،وَ هُوَ عَلِی بْنُ أَبی طالِبٍ أَخی وَ وَصِیّی، وَ مُوالاتُهُ مِنَ الله عَزَّوَجَلَّ أَنْزَلَها عَلَی.
هان مردمان!در قرآن اندیشه کنید و ژرفی آیات آن را دریابید و بر محکماتش نظر کنید و از متشابهاتش پیروی ننمایید. پس به خدا سوگند که باطن ها وتفسیر آن را آشکار نمی کند مگر همین که دست و بازوی او را گرفته و بالا آورده ام و اعلام می دارم که:هر آن که من سرپرست اویم، این علی سرپرست اوست.و او علی بن ابی طالب است؛برادر و وصی من که سرپرستی و ولایت او حکمی است از سوی خدا که بر من فرستاده شده است.
مَعاشِرَالنّاسِ،إِنَّ عَلِیّاً وَالطَّیِّبینَ مِنْ وُلْدی(مِنْ صُلْبِهِ)هُمُ الثِّقْلُ الْأَصْغَرُ،وَالْقُرْآنُ الثِّقْلُ الْأَکْبَرُ، فَکُلُّ واحِدٍ مِنْهُما مُنْبِئٌ عَنْ صاحِبِهِ وَ مُوافِقٌ لَهُ، لَنْ یَفْتَرِقا حَتّی یَرِدا عَلَی الْحَوْضَ.
هان مردمان! همانا علی و پاکان از فرزندانم از نسل او، یادگار گران سنگ کوچک ترند وقرآن یادگار گران سنگ بزرگ تر.هر یک از این دو از دیگر همراه خود خبر می دهد وبا آن سازگار است.آن دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا در حوض کوثر بر من وارد شوند…
#فضیلت_امیرالمؤمنین_علیه_السلام
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#مدرسه_علمیه_بقیع
ابن عباس می گوید:
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
علی بن ابیطالب علیهما السلام نسبت به من، مانند پوست من است، علی علیه السلام نسبت به من، مانند گوشت من است، علی علیه السلام نسبت به من، مانند استخوان من است علی علیه السلام نسبت به من، همچون خون در رگهای من است.
او برادر و وصی من است در خانوادهام و جانشین من است در میان قوم (پیروان) من ، او اداکننده ی دین من است، او وفاکننده به عهد من است، و هنگامی که از دنیا بروم، او بَدَلِ من در دنیا می باشد.
غایه المرام: ۶۹،ح۲۰.
حکمه ۴۱۵
امیرالمومنین علی علیه السلام در توصیه فرمودند:
فریب میدهد و ضرر می زند و می گذرد. خداوند به این دنیا به عنوان پاداشی برای اولیای خدا و عذابی برای دشمنان خود راضی نشده است. و قطعی است که مردم دنیا مانند کاروانیای هستند که از همان هنگام در این دنیا فرود آمدهاند، راننده آنان بر آنان فریاد میزند که کوچ کنید.
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…مَعاشرَالنّاس،فَضِّلوا عَلیاً فإِنَّهُ أَفضل النَّاس بَعدی منْ ذکرٍو أُنْثی ما أَنْزل الله الرِّزْقَ وبقی الْخلْقُ. مَلعون ملعونٌ،مَغْضوب مَغضوبٌ من رَد عَلی قَولی هذا ولَم یوافِقه.أَلا إِنَّ جبرئیل خَبَّرنی عن الله تَعالی بذالک ویقولُ:«منْ عادی عَلِیاً ولم یتَوَلَّهُ فَعلَیهِ لَعْنتی وغَضبی»،(ولْتَنظُر نَفسٌ ما قَدَّمت لِغَدٍ واتقوالله-أَنْ تُخالفوهُ فتزِلَّ قَدمٌ بَعْد ثُبُوتِها-إِنَّ الله خَبیرٌ بما تَعمَلونَ).
هان مردمان!علی را برتر دانید؛که او برترین مردمان از مرد و زن پس از من است؛تا آن هنگام که آفریدگان پایدارند و روزی شان فرود آید.دور دورباد از درگاه مهر خداوند و خشم خشم باد بر آن که این گفته را نپذیرد و با من سازگار نباشد! هان!بدانید جبرئیل از سوی خداوند خبرم داد: « هر آن که با علی بستیزد و بر ولایت او گردن نگذارد، نفرین و خشم من بر او باد!» البته بایست که هر کس بنگرد که برای فردای رستاخیز خود چه پیش فرستاده.[هان ! ]تقوا پیشه کنید و از ناسازگاری با علی بپرهیزید.مباد که گام هایتان پس از استواری درلغزد.که خداوند بر کردارتان آگاه است.
معاشرَ النَّاس،إِنَّهُ جنْب الله الَّذی ذَکرفی کتابِهِ العَزیز،فقال تعالی(مخْبراً عَمنْ یخالِفهُ):(أَنْ تَقولَ نَفْسٌ یا حسْرَتا عَلی ما فَرَّطْتُ فی جنبِ الله).
هان مردمان!همانا او هم جوار و همسایه خداوند است که در نبشته ی عزیز خود او را یاد کرده و درباره ستیزندگان با او فرموده:« تا آنکه مبادا کسی در روز رستاخیر بگوید در باری همجواریو همسایه ی خدا کوتاهی کردم…
روز نهم روز عرفه و از اعياد عظيمه است اگرچه به اسم عيد ناميده نشده است و روزي است كه حق تعالي بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مَوائد جُود و احسان خود را براي ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر ورانده تر و خشمناكترين اوقات خواهد بود و روايت شده كه حضرت امام زين العابدين(عليه السلام ) شنيد در روز عرفه صداي سائلي را كه از مردم سؤال مي نمود فرمود به او واي بر تو آيا ازغير خدا سؤال مي كني در اين روز و حال آنكه اميد مي رود در اين روز براي بچّه هاي در شكم آنكه فضل خدا شامل آنها شود و سعيد شوند و از براي اين روز اعمال چند است:
اول :
غسل دوم : زيارت امام حسين ( عليه السلام ) كه مقابل هزار حجّ و هزار عمره و هزار جهاد بلكه بالاتر است و احاديث در كثرت فضيلت زيارت آن حضرت در اين روز متواتر است و اگر كسي توفيق يابد كه در اين روز در تحت قُبّه مقدّسه آن حضرت باشد ثوابش كمتر از كسي كه در عرفات باشد نيست بلكه زياده و مقدّم است و كيفيّت زيارت آن حضرت بعد از اين در باب زيارات بيايد انشاءالله تعالي
سوم :بعد از نماز عصر پيش از آنكه مشغول بخواندن دعاهاي عرفه شود دو ركعت نماز بجا آورد در زير آسمان و اعتراف و اقرار كند نزد حق تعالي به گناهان خود تا فايز شود به ثواب عرفات و گناهانش آمرزيده گردد پس مشغول شود به اعمال و ادعيه عرفه كه از حُجَج طاهِرِهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَيْهِم روايت شده و آنها زياده از آن است كه دراين مختصر ذكر شود لكن ما به مقداري كه اين كتاب گنجايش آن را داشته باشد نقل مي كنيم
شيخ كفعمي در مصباح فرموده مستحب است روزه روز عرفه براي كسي كه ضعف پيدا نكند از دعا خواندن و مستحب است غسل پيش از زوال و زيارت امام حسين(عليه السلام ) در روز و شب عرفه و چون وقت زوال شد زير آسمان رَوَد و نماز ظهر وعصر را با ركوع و سجود نيكو به عمل آورد و چون فارغ شود
دو ركعت نماز كند در ركعت اوّل بعد از حمد توحيد و در دويم بعد از حمد قُل يا اَيُّهَا الْكافِروُنَ بخواند بعد ازآن چهارركعت نماز گذارد در هر ركعت بعد از حمد توحيد پنجاه مرتبه بخواند فقير گويد كه اين نماز همان نماز حضرت اميرالمؤمنين(عليه السلام) است كه در اعمال روز جمعه گذشت پس فرموده بخوان اين تسبيحات راكه مروي ازحضرت رسول(صلي الله عليه وآله)است وسيّدبن طاوُس در اقبال ذكر فرموده: سُبْحانَ الَّذي فِي السَّمآءِ عَرْشُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي الاَْرْضِ حُكْمُهُ، منزّه است خدايي كه عرشش در آسمان است،:منزّه است خدايي كه حكمش در زمين است، سُبْحانَ الَّذي فِي الْقُبوُرِ قَضآؤُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي الْبَحْرِ سَبيلُهُ، منزّه است خدايي كه فرمانش در گورهاست،منزّه است خدايي كه راهش در درياست، سُبْحانَ الَّذي فِي النّارِ سُلْطانُهُ، سُبْحانَ الَّذي فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ، منزّه است خدايي كه سلطنتش در آتش است، منزّه است خدايي كه رحمتش در بهشت است، سُبْحانَ الَّذي فِي الْقِيمَةِ عَدْلُهُ، سُبْحانَ الَّذي رَفَعَ السَّمآءَ، منزّه است خدايي كه عدالتش در قيامت است،منزّه است خدايي كه آسمان را برافراشت، سُبْحانَ الَّذي بَسَطَ الاَْرْضَ، سُبْحانَ الَّذي لا مَلْجَاَ وَلا مَنْجا مِنْهُ اِلاّ اِلَيْهِ. منزّه است خدايي كه زمين را بگسترد،منزّه است خدايي كه پناهگاه و نجاتي از او جز به سوي او نيست پس بگو صد مرتبه: سُبْحانَ اللهِ وَالْحَمْدُ للهِِ، وَلا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَاللهُ اَكْبَرُ منزّه است خدا،و سپاس از آن خدا است،و معبودي جز خدا نيست،و خدا بزرگتر است. و بخوان توحيد صد مرتبه و آية الكرسي صد مرتبه و صلوات بر محمّد و آل محمّد صد مرتبه و ده مرتبه بگو: لااِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، معبودي جز خدا نيست،يگانه و بيشريك است،فرمان روايي و سپاس از ان اوست، يُحْيي وَيُميتُ، وَيُميتُ وَيُحْيي، وَهُوَ حَيٌّ لا يَموُتُ، زنده مي كند و مي ميراند،و مي ميراند و زنده مي سازد،و او زنده پاينده است، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلي كُلِّشَيْء قَديرٌ خير تنها به دست اوست و او بر هرچيز تواناست. و ده مرتبه: اَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذي لا اِلـهَ اِلاّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَاَتوُبُ اِلَيْهِ آمرزش مي جويم از خدايي كه معبودي جز او نيست،زنده و به خود پاينده است و به سوي او بازمي گرديم. ده مرتبه: يا اَللهُ اي خدا ده مرتبه: يا رَحْمنُ اي مهربان ده مرتبه: يا رَحيمُ اي بخشنده ده مرتبه: يا بَديعَ السَّمواتِ وَالاَْرْضِ، يا ذَاالْجَلالِ وَالاِْكْرامِ اي پديد آورنده آسمان ها و زمين،اي داراي شوكت و بخشش ده مرتبه: يا حَيُّ يا قَيُّومُ اي زنده ،اي پاينده ده مرتبه: يا حَنّانُ يا مَنّانُ اي نعمت افزا، اي عطابخش ده مرتبه یا لا اِلـهَ اِلاّ اَنْتَ اي خدايي كه جز تو نيست ده مرتبه: امينَ اجابت فرما پس بگو: اَللَّـهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ يا مَنْ هُوَ اَقْرَبُ اِلَيَّ مِنْ حَبْلِ الْوَريدِ، خدايا از تو درخواست مي كنم،اي كسيكه از رگ گردن به من نزديكتر است، يا مَنْ يَحوُلُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ، يا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الاَْعْلي وَبِالاُْفُقِ الْمُبينِ، اي كسيكه ميان انسان و دلش پرده مي شود،اي كسيكه در چشمانداز برتر و افق آشكار است، يا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَي الْعَرْشِ اسْتَوي، يا مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ، اي كسيكه بخشنده و بر حكومت هستي قرار دارد،اي كسيكه چيزي مانندش نيست، وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ، اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد و او شنوا و بيناست،از تو درخواست مي كنم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست. و بخواه حاجت خود را كه برآورده خواهد شد انشاءالله تعالي پس بخوان اين صَلَوات را كه از حضرت صادق(عليه السلام) منقول است كه هر كه بخواهد مسرور كند محمّد و آل محمّد(عليهم السلام) را در صَلَوات بر ايشان بگويد: اَللَّـهُمَّ يا اَجْوَدَ مَنْ اَعْطي، وَيا خَيْرَ مَنْ سُئِلَ، خدايا اي بخشندهترين كسيكه عطا فرمود،و اي بهترين كسيكه درخواست شد، وَيا اَرْحَمَ مَنِ اسْتُرْحِمَ، اَللَّـهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ فِي الاَْوَّلينَ، و اي مهربانترين كسيكه از او مهرباني خواسته شد،خدا درود فرست بر محمّد و آلش در بين گذشتگان، وَصَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ فِي الاْخِرينَ، و بر محمّد و خاندانش در ميان آيندگان، وَصَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ فِي الْمَلاَءِ الاَْعْلي، و بر محمّد و خاندانش در ميان فرشتگان، وَصَلِّ عَلي مُحَمَّد وَآلِهِ فِي الْمُرْسَلينَ، و بر محمّد و خاندانش در ميان رسولان. اَللَّـهُمَّ اَعْطِ مُحَمَّداً وَآلَهُ الْوَسيلَةَ وَالْفَضيلَةَ، خدايا عطا فرما به محمّد و خاندانش وسيله و فضيلت وَالشَّرَفَ وَالرِّفْعَةَ وَالدَّرَجَةَ الْكَبيرَةَ، و شرف،و بلندي مقام و درجه والا. اَللَّـهُمَّ اِنّي آمَنْتُ بِمُحَمَّد صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ، خدايا ايمان آوردم به محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)درحاليكه او را نديدم، فَلا تَحْرِمْني فِي الْقِيمَةِ رُؤْيَتَهُ، وَارْزُقْني صُحْبَتَهُ، پس مرا در قيامت از ديدارش محروم مساز،و همنشيني با او را نصيبم فرما، وَتَوَفَّني عَلي مِلَّتِهِ، وَاسْقِني مِنْ حَوْضِهِ مَشْرَباً رَوِيّاً سآئِغاً هَنيئاً، و مرا بر دين او بميران،و از حوضش سيرابم كن،نوشيدني بدون تشنگي،دلنشين و گوارا لا اَظْمَأُ بَعْدَهُ اَبَداً، اِنَّكَ عَلي كُلِّشَيْء قَديرٌ، كه پس از آن هرگز تشنه نشوم،همانا تو بر هرچيز توانايي. اَللَّـهُمَّ اِنّي آمَنْتُ بِمُحَمَّد صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَلَمْ اَرَهُ، خدايا ايمان آوردم به محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)درحاليكه او را نديدم، فَعَرَِّفْني فِي الْجِنانِ وَجْهَهُ، اَللَّـهُمَّ بَلِّغْ مُحَمَّداً صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، پس در بهشت چهره اش را به من بشناسان.خدايا به محمّد(درود خدا بر او و خاندانش) مِنّي تَحِيَّةً كَثيرَةً وَسَلاماً
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…مَعاشِرَالنّاسِ ، بی - وَالله - بَشَّرَالْأَوَّلُونَ مِنَ النَّبِیینَ وَالْمُرْسَلینَ، وَأَنَا - (وَالله) - خاتَمُ الْأَنْبِیاءِ وَالْمُرْسَلینَ والْحُجَّةُ عَلی جَمیعِ الَْمخْلوقینَ مِنْ أَهْلِ السَّماواتِ وَالْأَرَضینَ . فَمَنْ شَک فی ذالِک فَقَدْ کفَرَ کفْرَ الْجاهِلِیةِ الْأُولی وَ مَنْ شَک فی شَیءٍ مِنْ قَوْلی هذا فَقَدْ شَک فی کلِّ ما أُنْزِلَ إِلَی، وَمَنْ شَک فی واحِدٍ مِنَ الْأَئمَّةِ فَقَدْ شَک فِی الْکلِّ مِنْهُمْ، وَالشَاک فینا فِی النّارِ .
هان مردمان! به خدا سوگند که پیامبران پیشین به ظهورم مژده داده اند و اکنون من فرجام پیامبران و برهان بر آفریدگان آسمانیان و زمینیانم . آن کس که راستی و درستی مرا باور نکند به کفر جاهلی درآمده و تردید در سخنان امروزم همسنگ تردید در تمامی محتوای رسالت من است، و شک و ناباوری در امامت یکی از امامان، به سان شک و ناباوری در تمامی آنان است . و هرآینه جایگاه ناباوران ما آتش دوزخ خواهد بود .
مَعاشِرَالنّاسِ ، حَبانِی الله عَزَّوَجَلَّ بِهذِهِ الْفَضیلَةِ مَنّاً مِنْهُ عَلَی وَ إِحْساناً مِنْهُ إِلَی وَلا إِلاهَ إِلاّهُوَ، أَلا لَهُ الْحَمْدُ مِنِّی أَبَدَ الْآبِدینَ وَدَهْرَالدّاهِرینَ وَ عَلی کلِّ حالٍ .
هان مردمان ! خداوند عزّوجلّ از روی منّت و احسان خویش این برتری را به من پیشکش کرد و البته که خدایی جز او نیست . آگاه باشید : تمامی ستایش ها در همه روزگاران و در هر حال و مقام ویژه اوست …
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
بخش دوم خطبه غدیر: فرمان الهی برای مطلبی مهم
وَأُقِرُّلَهُ عَلی نَفْسی بِالْعُبُودِیَّةِ وَ أَشْهَدُ لَهُ بِالرُّبُوبِیَّةِ، وَأُؤَدّی ما أَوْحی بِهِ إِلَی حَذَراً مِنْ أَنْ لا أَفْعَلَ فَتَحِلَّ بی مِنْهُ قارِعَةٌ لایَدْفَعُها عَنّی أَحَدٌ وَإِنْ عَظُمَتْ حیلَتُهُ وَصَفَتْ خُلَّتُهُ
- لاإِلاهَ إِلاَّهُوَ - لاَِنَّهُ قَدْأَعْلَمَنی أَنِّی إِنْ لَمْ أُبَلِّغْ ما أَنْزَلَ إِلَی (فی حَقِّ عَلِی) فَما بَلَّغْتُ رِسالَتَهُ، وَقَدْ ضَمِنَ لی تَبارَکَ وَتَعالَی الْعِصْمَةَ (مِنَ النّاسِ) وَ هُوَالله الْکافِی الْکَریمُ.
و اکنون به عبودیت خویش و پروردگاری او گواهی می دهم. و وظیفه خود را در آن چه وحی شده انجام می دهم مباد که از سوی او عذابی فرود آید که کسی یاری دورساختن آن از من نباشد. هر چند توانش بسیار و دوستی اش (با من) خالص باشد.
- معبودی جز او نیست - چرا که اعلام فرموده که اگر آن چه (درباره ی علی) نازل کرده به مردم نرسانم، وظیفه رسالتش را انجام نداده ام؛ و خداوند تبارک و تعالی امنیت از [آزار] مردم را برایم تضمین کرده و البته که او بسنده و بخشنده است….
حکام سعودی عربستان, حوادث دنیای اسلام
بحث عرب و عجم نیست؛ آل سعود به عرب و عجم رحم نمیکنند؛ شما میبینید در یمن جنایت میکنند، خب یمن عرب است، سوریه و عراق عرباند، عوامل اینها، این گروههای تروریستیِ جلّادِ قسیّالقلبی که با پول و سلاح اینها، در دنیای اسلام دارند اینهمه فاجعهآفرینی میکنند، اینها همه عربند.
۱۳۹۵/۰۶/۱۷
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار خانوادههای شهدای منا
#ماه_مقدس_ذی_الحجه
#ماه_بخشش_و_رحمت
#اهمیت_ذی_الحجه
#مدرسه_علمیه_بقیع
فضیلت ماه ذى الحجّه
ماه «ذى الحجّه»، آخرین ماه «سال هجرى قمرى» است و ماهى است بسیار پربرکت. بزرگان دین هنگامى که این ماه وارد مى شد، اهمّیّت ویژه اى به عبادت در آن مى دادند. مخصوصاً در دهه اوّل این ماه.(زادالمعاد، ص 240)
در بعضى از روایات آمده است، شب هاى دهگانه اى که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شب هاى دهه اوّل این ماه شریف است،و این سوگند به خاطر عظمت آن است.(تفسیر قمى، ج 2، ص 419)
وجود دو «عید» مهمّ اسلامى عید قربان (عید اضحى) و عید غدیر (عید ولایت) و روز «عرفه» و خاطره دعاى عجیب و بسیار گرانبهاى امام حسین(علیه السلام) در عرفات، شکوه و عظمت خاصّى به این ماه بخشیده، و سزاوار است همه مؤمنان (مخصوصاً جوانان پاکدل) از فضاى آکنده از معنویّت این ماه غافل نشوند
مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی: این دهه، دهه ذکر است
در آیه شریفه دارد« وَاذْکُرُوا اللَّهَ فِی أَیَّامٍ مَعْدُودَاتٍ»؛ شما به یاد خدا و ذکر خدا باشید در ایام معدودات؛ که در روایات دارد که مراد، دهه اول ذیحجه است که در آن سفارش شده نسبت به ذکر «وَاذْکُرُوا اللَّهَ فِی أَیَّامٍ مَعْدُودَاتٍ». در این ۱۰ روز اول ماه ذیالحجه خیلی سفارش شده است. لذا دعاهایی که وارد شده همهاش جنبه توحیدی دارد. همه بیانگر اظهار توحید است. دعاها «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّیَالِی وَ الدُّهُورِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُور»، سقف هم نمیخواهد بگذاری ذکر است ذکر«لااله الاالله» بالاترین ذکر است؛ ذکر توحیدی است.
#شهادت_شجاعت_دلیری
#مردان_بی_ادعا
#مدرسه_علمیه_بقیع
#اللهم_صل_علی_محمد_وآل_محمد
صبح زود حمید می خواست بره بیرون، برایش تخم مرغ آب پز کرده بودم،
وقتی رفتم از روی گاز بردارم احسان اومده بود پشت سرم وایساده بود ،
همین که تخم مرغ ها را برداشتم آب جوش ریخت پشت گردنش،
هم عصبانی بودم که اومده بود تو آشپزخانه هم ترسیده بودم که نکنه طوریش بشه.
حمید سریع خودشو رسوند تو آشپزخانه و با خونسردی بهم گفت : آروم باش ،
تا تو آروم نشی بچه رو دکتر نمی برم، این قدر با نرمی و خونسردی باهام حرف زد تا آروم شدم،
یه هفته تموم می بردش دکتر بهم می گفت :
دیدی خودتو بیخود ناراحت کردی دیدی بچه خوب شد.
#فضیلت_امیرالمومنین علیه السلام
#حیدر_امیرالمومنین
#مدرسه_علمیه_بقیع
جابربن عبدالله انصاری نقل می کند:
پیامبر خدا صل الله علیه و آله و سلم فرمودند:
علی بن ابیطالب علیه السلام اولین کسی است که اسلام آورد؛ علم او از همه ی امت بیشتر، دین او صحیح تر و یقین او بر دیگران برتری دارد؛ و حلم او از همه کامل تر، سخاوت او بیشتر و قلب او از همه شجاع تر می باشد. اوست امام و جانشین من پس از من.
بحارالانوار: ۳۸، ۹۰، ح ۱
حکمت ۳۶۵
از کتاب نهج البلاغه
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
اندیشه، آیینه ای شفاف و عبرت از حوادث، بیم دهنده خیراندیش است، و تو را در ادب کردن نفس همان بس که از آنچه انجام دادنش را برای دیگران نمی پسندی بپرهیزی.
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
خطبه غدیر
….وَلَوْشِئْتُ أَنْ أُسَمِّی الْقائلینَ بِذالِکَ بِأَسْمائهِمْ لَسَمَّیْتُ وَأَنْ أُوْمِئَ إِلَیْهِمْ بِأَعْیانِهِمْ لَأَوْمَأْتُ وَأَنْ أَدُلَّ عَلَیْهِمُ لَدَلَلْتُ، وَلکِنِّی وَالله فی أُمورِهمْ قَدْ تَکَرَّمْتُ. وَکُلُّ ذالِکَ لایَرْضَی الله مِنّی إِلاّ أَنْ أُبَلِّغَ ما أَنْزَلَ الله إِلَی (فی حَقِّ عَلِی)، ثُمَّ تلا: (یا أَیُّهَاالرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ - فی حَقِّ عَلِی - وَ انْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَالله یَعْصِمُکَ مِنَ النّاسِ).
و اگر می خواستم نام گویندگان چنین سخنی را بر زبان آورم و یا به آنان اشارت کنم و یا مردمان را به سویشان هدایت کنم [که آنان را شناسایی کنند] می توانستم. لیکن سوگند به خدا در کارشان کرامت نموده لب فروبستم. با این حال خداوند از من خشنود نخواهد گشت مگر این که آن چه در حق علی عیه السّلام فرو فرستاده به گوش شما برسانم. سپس پیامبر صلّی الله علیه و آله چنین خواند: «ی پیامبر ما! آن چه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده - در حقّ علی - ابلاغ کن؛ وگرنه کار رسالتش را انجام نداده ای. و البته خداوند تو را از آسیب مردمان نگاه می دارد.»….
#فضیلت_امیرالمومنین علیه السلام
#حیدر_امیرالمومنین
#مدرسه_علمیه_بقیع
ابن عباس می گوید:
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
اگر تمام درختان قلم، و آب دریاها مرکب، و همه جنیان حسابگر و همه انسان ها نویسنده شوند، قادر نمی باشند فضایل علی بن ابیطالب را حساب و (ثبت) کنند.
بحارالانوار: ۴۰، ۷۰، ح ۱۰۵
حکمت ۳۲۸
از کتاب نهج البلاغه
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
هر چند از خداوند سبحان حاجتی خواهی حاجت خود را بر صلوات بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) آغاز کن. زیرا خدای تعالی و بزرگتر از این است که از او دو حاجت خواهند و او یکی را برآورد و یکی را روا نسازد.
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…وَکَثْرَةِ أَذاهُمْ لی غَیْرَ مَرَّةٍ حَتّی سَمَّونی أُذُناً وَ زَعَمُوا أَنِّی کَذالِکَ لِکَثْرَةِ مُلازَمَتِهِ إِیّی وَ إِقْبالی عَلَیْهِ (وَ هَواهُ وَ قَبُولِهِ مِنِّی) حَتّی أَنْزَلَ الله عَزَّوَجَلَّ فی ذالِکَ (وَ مِنْهُمُ الَّذینَ یُؤْذونَ النَّبِی وَ یَقولونَ هُوَ أُذُنٌ، قُلْ أُذُنُ - (عَلَی الَّذینَ یَزْعُمونَ أَنَّهُ أُذُنٌ) - خَیْرٍ لَکُمْ، یُؤْمِنُ بِالله وَ یُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنینَ) الآیَةُ.
و نیز از آن روی که منافقان بارها مرا آزار رسانیده تا بدانجا که مرا اُذُن [سخن شنو و زودباور ]نامیده اند، به خاطر همراهی افزون علی با من و رویکرد من به او و تمایل و پذیرش او از من، تا بدانجا که خداوند در این موضوع آیه ای فرو فرستاده: « و از آنانند کسانی که پیامبر خدا را می آزارند و می گویند: او سخن شنو و زودباور است. بگو: آری سخن شنو است. - بر علیه آنان که گمان می کنند او تنها سخن می شنود - لیکن به خیر شماست، او (پیامبر صلی الله علیه و آله) به خدا ایمان دارد و مؤمنان را تصدیق می کند و راستگو می انگارد.»…
? ازدواج بهترینها
? رهبر انقلاب: حضرت زهرا (علیها السلام) دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود؛ رئیس جامعه اسلامی؛ حاکم مطلق. امیرالمومنین (علیهالسلام) هم که سردار درجهی یک اسلام بود. ببینید چطوری ازدواج کردند!
? چه جور مِهریهی کم، چه جور جهیزیّهی کم. همه چیز با نام خدا و با یاد او. اینها برای ما الگو هستند. ۷۵/۰۲/۱۷
? به مناسبت ١ ذیالحجه؛سالروز ازدواج حضرت امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما
صادق (ع) : «اگر خدا امیرمؤمنان (علی(ع)) را برای فاطمه خلق نکرده بود، برای او کفو و مانند روی زمین یافت نمی شد.» [1]
یکم ذی الحجه برای شیعیان نقطه عطف تاریخ است چرا که در این روز تلاقی و یکی شدن دو دریای بی کران رقم خورد.
آخرین ماه از یک سال قمری با بهترین روز خلقت و پیوندی آسمانی آغاز می شود، و آن یادآور روزی در تاریخ اسلام است که فاطمه، سرور زنان دو عالم، نه تنها همسری، که ولایت شاه مردان را به سایه سری اش قبول کرده است.
نماز چهار رکعتی حضرت زهرا
نماز مستحبی دو رکعتی روز 1 ماه ذی حجه
پیوندی وحیانی و آسمانی که شاهد آن این روایت است:
در حدیث «خُبّاب الاَرْتْ» آمده است که: خدای بلند مرتبه به جبرئیل وحی کرد که نور را با نور تزویج کن! خدا (در این مراسم عقد) ولی و سرپرست بود، و خطبه خوان جبرئیل، و ندا دهنده میکائیل و دعوت کننده اسرافیل و نثار دهنده عزرائیل و شاهد های (عقد) ملائکه های آسمان و زمین[2]
عجب عطر بهار نارنجی دارد این پیوند که هزاران بهار هم سرمست رایحهاش مانده است.
آری شب پیوند علی مرتضی (ع) و فاطمه علیها السلام نیست؛ بلکه امشب، شب تجدید یگانگی انسان با تمام ذات اقدس معبود است.
تهلیلات امام علی (ع) در دهه اول ماه ذی الحجه
ادعیه ی جبرئیل در دهه ی اول ماه ذی الحجه
روزه گرفتن در دهه ی اول ماه ذی الحجه
چه دلخوش است محمد(ص) در قامت پدر عروس…
این پیامبر (ص) نیست که پاره تنش را به علی (ع) می سپارد؛ بلکه امشب این پروردگار است که اختیار و اعتبار بشریت را به علی و زهرا (س) میسپارد.
جبرئیل و میکائیل عقد آن دو را در آسمان بستند، پس جبرئیل (وکیل) و گوینده از طرف علی (ع) بود و میکائیل (وکیل و) جواب دهنده از طرف من [3]
سالگرد ازدواج این دو نور عالم ، رخداد عظیمی است که اکثر زوج های جوان را برآن داشت تا پیوندشان را در این روز به ثبت برسانند، اما آنچه مطلوب تر است تأسی از زندگی سراسر عشق ، گذشت و ایمان این دو نور الهی برای زندگی است .
مبارک باد بر همه کائنات و زمینیان، لبخند بی زوال پروردگار در تلاقی این پیوند سراسر عشق…
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…وَقَدْ أَنْزَلَ الله تَبارَکَ وَ تَعالی عَلَی بِذالِکَ آیَةً مِنْ کِتابِهِ (هِی): (إِنَّما وَلِیُّکُمُ الله وَ رَسُولُهُ وَالَّذینَ آمَنُواالَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَیُؤْتونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ)، وَ عَلِی بْنُ أَبی طالِبٍ الَّذی أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَی الزَّکاةَ وَهُوَ راکِعٌ یُریدُالله عَزَّوَجَلَّ فی کُلِّ حالٍ
.وَسَأَلْتُ جَبْرَئیلَ أَنْ یَسْتَعْفِی لِی (السَّلامَ) عَنْ تَبْلیغِ ذالِکَ إِلیْکُمْ - أَیُّهَاالنّاسُ - لِعِلْمی بِقِلَّةِ الْمُتَّقینَ وَکَثْرَةِ الْمُنافِقینَ وَإِدغالِ اللّائمینَ وَ حِیَلِ الْمُسْتَهْزِئینَ بِالْإِسْلامِ، الَّذینَ وَصَفَهُمُ الله فی کِتابِهِ بِأَنَّهُمْ یَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ مالَیْسَ فی قُلوبِهِمْ، وَیَحْسَبُونَهُ هَیِّناً وَ هُوَ عِنْدَالله عَظیمٌ.
و پروردگارم آیه ای بر من نازل فرموده که: «همانا ولی، صاحب اختیار و سرپرست شما، خدا و پیامبر او و ایمانیانی هستند که نماز به پا می دارند و در حال رکوع زکات می پردازند.» و هر آینه علی بن ابی طالب نماز به پا داشته و در رکوع زکات پرداخته و پیوسته خداخواه است.
و من از جبرئیل درخواستم که از خداوند سلام اجازه کند و مرا از این مأموریت معاف فرماید. زیرا کمی پرهیزگاران و فزونی منافقان و دسیسی ملامت گران و مکر مسخره کنندگان اسلام را می دانم؛ همانان که خداوند در کتاب خود در وصفشان فرموده: «به زبان آن را می گویند که در دل هایشان نیست و آن را اندک و آسان می شمارند حال آن که نزد خداوند بس بزرگ است.»…
#فضیلت_امیرالمومنین علیه السلام
#حیدر_امیرالمومنین
#مدرسه_علمیه_بقیع
نهج البلاغه؟بیانی است رساتر از هر رسا و پارهای است از یک تنزیل.بیانی است که با اصول بیان عربی پیوند جاودانه دارد و نظیر آن،دیگر نبوده و نخواهد بود.و تا آن جا اوج میگیرد که درباره آن گفتهاند:《بیانی فروتر از کلام خداوندی و فراتر از بیان بشری…》
آیا عقل و علمی چنین،و بلاغت وبیانی بدین سان به همراه این شجاعت بینظیر در کسی دیدهای که کمال آن با بشر دوستی و مهر و عاطفه ای باشد که حد و مرزی را نمی شناسد؟تا آن جا که این همه مهر و شفقت،فقط تو را به تعجب وا دارد،چنانچه آن همه ویژگی ها و برتری ها گرد هم آمده و در وجود یک تن از فرزندان آدم و حوا جمع شدهاند تو را به شگفتی اندازد.
از این جاست که او دانشمند،ادیب،پر تدبیر فرمانروا و رهبر پیشتازی است که همه مردم،حکام،سودپرستان وسپاهیان را آزاد می گذارد تا بر ضد او توطئه چینند و او به تو روی می آورد که احساسات انسانی را در تو برانگیزد و در اعماق دل و جان تو این احساس و عاطفه فرح بخش را جای دهد و همراه با گرمی و مهر زیبای انسانی چنین زمزمه کند:دوری و جدایی دوستان غربت است)یا(به مصیبت ها و گرفتاریهای دیگران شادی مکن)یا(برخورد تو با مردم با نرمی و آرامی و رحمت باشد)یا(کسی که به تو را ستم کردن عفو کن)و(بدان کس که تو را محروم ساخته ببخشای و به آن که از صبح بریده بپیوند و هرگز کسی را که دشمنت می دارد دشمن مدار.
جرج جرداق
صدای عدالت انسانی
حکمت ۳۲۸
از کتاب نهج البلاغه
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
اگر بنده خدا مدت عمر و سرانجام خود را بنگرد، آرزو و غرور را دشمن دارد.
شهادت امام جواد الائمه علیه السلام
جواد الائمه مهربان بود و خیرخواه. دست مردم را در دستان خدا می گذاشت و می فرمود: «کَیْفَ یُضَیَّعُ مَنِ اللّهُ کافِلُهُ»[1] چگونه درماند کسی که خداوند سَرپرست او باشد؟
او می فرمود تا وقتی در آغوش خدا هستید نگران گرفتاریها نباشد: «لَؤْكانَتِ السَّمواتُ وَالْأرْضُ رَتْقَا عَلى عَبْدٍ ثُمَّ اتَّقىَ اللّه َ تَعالى لَجَعَلَ مِنْها مَخْـرَجا»[2]، اگر آسمانها و زمين بر شخصى بسته باشد، ولى تقـواى الهى پيـشه كـند، خداوند گشايشى از آنها برايش قرار مى دهد.
او راه رسیدن به سربلندی و عزت را در اعتماد به خدا می دانست و می فرمود: «الثِّقَةُ باللّه ِ تعالى ثَمَنٌ لِكُلِ غالٍ ، وسُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ»[3] اعتمادِ به خداوند متعال، بهاى هر چيز گرانی است و نردبان رسيدن به هر بلندايی. و می فرمود: «عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ» عزّت مؤمن در بی نیازی و طمع نداشتن به مال و زندگی دیگران است»[4]
حیف اما مهرش را برنتافتند. دنیا را بدون او خواستند و در جوانی با زهر کینه مسمومش ساختند. امام جوان در گوشه حجره مظلومانه جان داد و مردم نفهمیدند چه گوهری از دستشان رفت.
[1]. بحارالانوار، 68/155
[2]. الفصول المهمة 274/285
[3]. الدرّة الباهرة : ص 40 .
[4]. بحارالانوار، ج72، ص109
#توطئه_جدید
#پاسخ_به_شبهات_قرآنی
#مدرسه_علمیه_بقیع
#سوال۸
دقیق نبودن
او در هنرآفرینی دیگری ، مطلبی را با عنوان: دقیق نبودن قرآن، مطرح کرده که با انواع اهانت ها همراه است، میگوید :
مثلاً مطلبی را در آیهای به طور کلی گفته و چند سال بعد متوجه شده است که کلیت آیه قبل نادرست بوده، بنابراین در آیه دیگری آن را تخصیص زده است. در بسیاری موارد هم بیدقتی ها اصلاح نشده، برای مثال: گفته است: 《ان مع العسر یسرا 》؛)قطعا به دنبال هر سختی آسانی وجود دارد ) این جمله به صورت کلی در تمام موارد صادق نیست.
#توطئه_جدید
#پاسخ_به_شبهات_قرآنی
#مدرسه_علمیه_بقیع
#پاسخ۸
رفع اشتباه
او باز متاسفانه بر اثر محدود بودن اطلاعات، از یک مساله اساسی غافل شده است، همان چیزی که در تمام دنیا معمول است: قوانینی را به صورت کلی مینویسند و تصویب میکنند، بعد به دلیل شرایطی که پیش میآید و با موضوعات جدیدی روبهرو میشوند، تبصره ها و استثنائاتی برای آن قائل می گردند. حکم کلی گذشته در زمان خود صحیح بوده و تبصره و استثنا نیز در زمان خود لازم است.
در قرآن احکام نازل شده مانند حکم روزه؛ میفرماید:《یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون》(ای افرادی که ایمان آورده اید! روزه بر شما مقرر شده همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودهاند مقرر شد،هماندگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند مقرر شد؛ تا پرهیزگار شوید).
سپس در همان زمان یا مدتی بعد استثنائاتی لازم بوده، که به آن زده شده است بنابراین در آیه بعد از آن می فرماید:《 فمن كان منكم مریضا او علی سفر فعده من ایام اخر》(کسی که بیمار یا مسافر باشد روزه نمی گیرد و آن را در زمان دیگری قضا می کند. آن قانون کلی و این استثنا، همه حساب شده است. چه مشکلی دارد؟ آیا این، دقیق نبودن است یا نهایت دقت؟
یا اینکه نماز جماعت به طور کلی تشریح شده است بعد برای شرایط جنگی، استثنایی به نام نماز خوف را بیان کرده است.
در مسئله مشروبات الکلی،به علت آلودگی زیاد جامعه جاهلی، آن را در سه مرحله تحریم کرده است:تحریم ملایم، تحریم متوسط و تحریم شدید، تا از نظر اجرایی کاملاً قابل قبول باشد.
اینها همه این دقت و فصاحت و بلاغت و همه جانبه نگری است، این از یک سو.
از سوی دیگر یک سلسله احکام کلی داریم که به آنها《احکام غالبی》گفته میشود، منظور از احکام غالبی این است که در اکثر موارد ثابت است هرچند موارد کمی، از آن خارج است .
در کلمات شعرا و فصحا نیز احکام غالبی، فراوان دیده میشود.
مثلاً شاعر می گوید: 《مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد》ممکن است گاه کسی کار کند و به مزد خود هم نرسد، آیا آن جمله غلط بوده است؟ نه. منظور این است در غالب موارد، مزد ، در برابر کار داده می شود. شاعر دیگری میگوید:《 در نومیدی بسی امیدی است》.
این احکام غالبی است، ممکن است در بعضی نومیدیها امیدی نباشد، ولی این حکم در غالب افراد صادق است.
آیه شریفه 《ان مع العسر یسرا》نیز همین گونه است. غالبا با سختیها آسانی هایی است، هر چند ممکن است در بعضی از موارد نباشد.
ملاحظه می کنید! مسائل ساده ای را که همه مردم به آن توجه دارند این آقای محقق متخصص در مسائل اسلامی برای خودش تبدیل به مسئله پیچیده ای کرده و گرفتار اشتباه شده است.
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه_السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
…فَأَوحی إِلَی:(بسم الله الرحمان الرحیم،یا أیهَاالرسولُ بلغْ ما أُنْزِلَ إِلیک منْ ربک-فی علی یعنی فی الْخلافة لِعَلی بن أَبی طالبٍ-وإِن لمْ تَفعلْ فما بَلَّغْتَ رسالَته والله یَعْصِمُکَ منَ النّاسِ).
مَعاشرَالناسِ،ما قَصَّرْتُ فی تبلیغِ ما أَنزلَ الله تَعالی إلی،و أنا أُبَیِّنُ لَکم سبب هذه الْآیة:إِنَّ جَبْرئیلَ هَبَطَ إلی مراراً ثَلاثا یَامرُنی عن السَّلام رَبّی-و هوالسَّلام-أَنْ أَقومَ فی هذا الْمَشْهَد فَأُعْلِمَ کلّ أَبْیَضَ وأَسْود:أَنَّ علی بن أَبی طالب أَخی و وَصِیی وخَلیفتی(عَلی أُمتی)والْامام من بَعْدی،الذی مَحلُّهُ مِنّی مَحَلُّ هارونَ من موسی إِلاَّ أَنّه لانبی بَعْدی وهو وَلیکمْ بَعْدَالله ورسولِه.
پس آنگاه خداوند چنین وحی ام فرستاد:«به نام خداوند همه مهرِ مهرورز.ای فرستادی ما!آن چه از سوی پروردگارت درباری علی و خلافت او بر تو فرود آمده بر مردم ابلاغ کن، وگرنه رسالت خداوندی را به انجام نرسانده ای؛و او تو را از آسیب مردمان نگاه می دارد.»
هان مردمان!آنچه بر من فرود آمده،در تبلیغ آن کوتاهی نکرده ام و حال برایتان سبب نزول آیه را بیان می کنم:همانا جبرئیل سه مرتبه بر من فرود آمد از سوی سلام،پروردگارم-که تنها او سلام است-فرمانی آورد که در این مکان به پا خیزم و به هر سفید و سیاهی اعلام کنم که علی بن ابی طالب برادر،وصی و جانشین من در میان امّت و امام پس از من بوده.جایگاه او نسبت به من به سان هارون نسبت به موسی است،لیکن پیامبری
پس از من نخواهد بود او(علی)،صاحب اختیارتان پس از خداو رسول او است…
#غدیر_حقیقت_دین
#حیدر_امیرالمومنین_علیه السلام
#خطبه_غدیر
#مدرسه_علمیه_بقیع
بخش دوم خطبه غدیر: فرمان الهی برای مطلبی مهم
وَأُقِرُّلَهُ عَلی نَفْسی بِالْعُبُودِیَّةِ وَ أَشْهَدُ لَهُ بِالرُّبُوبِیَّةِ، وَأُؤَدّی ما أَوْحی بِهِ إِلَی حَذَراً مِنْ أَنْ لا أَفْعَلَ فَتَحِلَّ بی مِنْهُ قارِعَةٌ لایَدْفَعُها عَنّی أَحَدٌ وَإِنْ عَظُمَتْ حیلَتُهُ وَصَفَتْ خُلَّتُهُ
- لاإِلاهَ إِلاَّهُوَ - لاَِنَّهُ قَدْأَعْلَمَنی أَنِّی إِنْ لَمْ أُبَلِّغْ ما أَنْزَلَ إِلَی (فی حَقِّ عَلِی) فَما بَلَّغْتُ رِسالَتَهُ، وَقَدْ ضَمِنَ لی تَبارَکَ وَتَعالَی الْعِصْمَةَ (مِنَ النّاسِ) وَ هُوَالله الْکافِی الْکَریمُ.
و اکنون به عبودیت خویش و پروردگاری او گواهی می دهم. و وظیفه خود را در آن چه وحی شده انجام می دهم مباد که از سوی او عذابی فرود آید که کسی یاری دورساختن آن از من نباشد. هر چند توانش بسیار و دوستی اش (با من) خالص باشد.
- معبودی جز او نیست - چرا که اعلام فرموده که اگر آن چه (درباره ی علی) نازل کرده به مردم نرسانم، وظیفه رسالتش را انجام نداده ام؛ و خداوند تبارک و تعالی امنیت از [آزار] مردم را برایم تضمین کرده و البته که او بسنده و بخشنده است….