تجربه های رمضان
علامه طباطبایی و ماه رمضان
یکی از فضلا میگفت: به مرحوم آیت الله شهید مطهری عرض کردم که شما فوقالعاده از علامه طباطبایی تجلیل میکنید. تعبیر «روحی فداه» را درباره ایشان به کار میبرید، این همه تجلیل به خاطر چیست؟ ایشان فرمود: من فیلسوف و عارف، بسیار دیدهام و احترام مخصوص من به ایشان، نه به خاطر این است که او یک فیلسوف است، بلکه به این جهت است که او عاشق و دلباخته اهل بیت علیهمالسلام است. علامه طباطبایی قدسسره در ماه رمضان، روزه خود را با بوسه بر ضریح مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام افطار میکرد. ابتدا پیاده به حرم مطهر مشرّف میشد و ضریح مقدس را میبوسید. سپس به خانه میرفت و غذا میخورد. این ویژگی اوست که مرا به شدت شیفته ایشان کرده است.
همچنین آمده است علامه طباطبایی در مراتب عرفان و سیر و سلوک معنوی، مراحلی را پیموده بود. اهل ذکر و دعا و مناجات بود. در طول راه که او را میدیدند، همواره ذکر خداوند سبحان را به لب داشت.
در جلسههای بحث و درس که شرکت میکرد، وقتی جلسه به سکوت میکشید، لبهای استاد به ذکر خدا حرکت میکرد. به نافلهها مقید بود. حتی گاهی دیده میشد که در طول راه مشغول خواندن نمازهای نافله است. شبهای ماه رمضان تا صبح بیدار بود و مقداری مطالعه میکرد و بقیه را به دعا و قرائت قرآن و نماز و ذکر میگذراند.