تجربه های رمضانی
نقش مادر در انتقال فرهنگ رمضان
خانواده اولین نهادی که فرهنگ رمضان در آن شکل می گیرد ،انتقال می یابد و نهادینه می شود ماد ربه عنوان رکن اساسی خانواده می تواند در شکل گیری این فرهنگ در متن خانواده نقشی مهم ایفا نماید .
در ادامه برخی از نقش های رمضانی که مادران می توانند ایفا کنند ، بیان می شود :
1-از ماه های گذشته برای بودجه و مخارج رمضان برنامه ریزی شود چنانکه برای عید نوروز از چند ماه قبل برنامه های مالی تنظیم میشود برای ماه رمضان نیز این تدارک در حد توان پیش بینی گردد . این تنظیم برنامه مالی به مادر کمک می کند تا با سفره های خوش عطر و طعم افطار و سحر را ترتیب دهد تا علاوه بر آمادگی بیشتر جسم در این ایام زمینه ای جاذب باشد در مسیر تقویت بنیه عبادی و معنوی روزه داران جوان خانواده .
2-همانطور در طول روز با در ادعیه روز خود را میهمان انبیا و اولیا و ائمه اطهار میخوانیم شایسته است مادران ، سفره های افطار و سحر را به نیت یکی از ائمه اطهار علیهم السلام و انبیا الهی آماده کنند وبه شیوه عملی زندگی رابه سمت ارتباط با این بزرگان سوق دهند ،امروزه در تبیت ما محتاج ارتباط و مددالهی و اولیا الهی هستیم از طریق این توسل و ارتباط قلبی و عملی مادر ،در امرخطیر تربیت از ارواح پاک ایشان مدد جسته و تاثیر مضاعف تربیتی این عمل عبادی مشهود خواهد بود .
3- پاکیزگی خانه و چینش زیبای سفره های افطار و سحر در تقویت روحیه کودکان و نوجوانان روزه داربسیار موثر است .
4- احترام ویژه به کودکان و جای مخصوص برای آن در نظر گرفته شود تا خاطره شمیم سفره های افطار و سحر و لحظات مناجات با حضرت حق از کودکی در جانشان بنشیند
5-اختصاص وقت مادر در زمان سحر به دعا و تهیه غذای تازه برای خانواده نیز تاثیر مثبتی دارد .
مادران روزه دار این تلاش مضاعف در راه تقویت بنیه روحی -عبادی و جسمی روزه داران را عبادتی خاص بدانند که در مسیر بندگی انجام میدهند
به قلم صبا از مدرسه بقیع